OSIGURANJE STANA I STVARI DOMAĆINSTVA

OSIGURANJE STANA I STVARI DOMAĆINSTVA

BRIGU O VAŠIM RIZICIMA PREPUSTITE NAMA

DD za osiguranje imovine i lica VGT je osiguravajuće društvo koje se za relativno kratak period svog postojanja pozicioniralo među vodeća društva u BiH. Osnovni ciljevi VGT osiguranja jesu stalno unapređivanje kvaliteta usluga u skladu sa potrebama klijenata. Pored toga, cilj nam je da naše društvo prepoznate kao sinonim sigurnosti i povjerenja.

1. ZAŠTO VAM JE POTREBNO OSIGURANJE STANA I STVARI DOMAĆINSTVA?

U našim svakodnevnim aktivnostima možemo biti pažljivi, ali ne možemo predvidjeti nesreće. Jedan iznenadan i nepredviđen događaj može Vam uništiti sve ono što ste godinama stvarali. Zajedno i pravovremeno se možemo pobrinuti za Vašu sigurnost. Zaključivanjem osiguranja stana i stvari domaćinstva kod VGT osiguranja, nesreće ne možemo spriječiti, ali možemo ublažiti njihove posljedice.

2. ŠTA PREDSTAVLJA OSIGURANJE STVARI DOMAĆINSTVA?

-Pod stvarima domaćinstva podrazumijeva se namještaj, aparati za domaćinstvo, stvari koje služe za uređenje stana te za ličnu upotrebu i potrošnju, kao i gotov novac, vrijednosni papiri, drago kamenje, plemeniti metali i predmeti od njih, umjetničke stvari i zbirke.

-Boje na zidu i građevinskoj stolariji, razne obloge na podu, zidu i stropu (tapete, lamperija, pločice i sl.)

-Stakla na vratima i prozorima stana

-Odgovornost u svojstvu privatnog lica za štete učinjene trećim licima.

Osigurane su samo stvari domaćinstva koje se nalaze u stalno nastanjenom stanu, vlasništvo su osiguranika i članova njegovog domaćinstva.

3. KOJE SU VAM OPASNOSTI POKRIVENE OSIGURANJEM?

-Požar i udar groma, eksplozija, oluja, tuča (grad), pad letjelice, manifestacija i demonstracija, poplava i bujica, klizanje tla, odronjavanje zemljišta i snježne lavine;

-Izlijevanje vode iz vodovodnih i kanalizacionih cijevi;

-Provalna krađa i razbojništvo;

-Lom stakla;

-Odgovornost (npr. poplava susjedima);

4. KAKO PLATITI PREMIJU?

Nudimo Vam mogućnost plaćanja premije prema sporazumu.

Ažurirano (Ponedjeljak, 26 Siječanj 2015 07:26)